ZIJ werving & selectie

Ik was laatst één van de vele huizenprogramma’s aan het kijken. Droomhuis op het platteland, een Engels programma. Misschien wel bekend?! Ze hebben hier altijd een ‘mystery house’ tussen de 3 huizen die ze voorstellen. Dat is een huis dat eigenlijk niet helemaal voldoet aan de wensen die ze vooraf hebben aangegeven. Maar toch gebeurt het regelmatig dat juist dat het huis is waar ze verliefd op worden.

 

De makelaar die ze kennis laat maken met een huis dat toch hét huis voor iemand kan zijn. Dat doet mij denken aan mijn functie als Recruiter. Als iemand bij mij komt die op zoek is naar een baan worden er verschillende wensen doorgenomen. In het gesprek luister ik goed naar wie iemand is, wat in vorige banen wel en juist niet leuk was. Door daar goed naar te luisteren, hoor ik regelmatig punten die eigenlijk veel overeenkomsten hebben met vacatures waar de sollicitant zelf nog niet aan gedacht heeft. Ik bespreek deze nieuwe mogelijkheden dan ook graag. Vooral waarom ik denk dat het dé baan voor deze kandidaat kan zijn. Zo ook laatst bij onze kandidaat Daphne. Zij zei tegen mij: “ik had nooit op deze baan zelf gesolliciteerd, maar zoals jij het vertelt is het eigenlijk de baan die perfect bij mij past”. Uiteindelijk is dit haar baan geworden!

Vooraf kun je precies in je hoofd hebben wat jouw nieuwe baan moet zijn. Maar door het gesprek bij ons pas echt inzien wat het nog meer kan zijn. Wij hebben met elke kandidaat een persoonlijk gesprek. Wij vragen door zodat we echt verdiepend met elkaar kunnen onderzoeken wat de juiste functie, organisatie én team is. En hoe leuk is het dan, als het de “mystery” vacature blijkt te zijn die dé match is! De baan waar je zelf niet op had gesolliciteerd, maar doordat wij het jou hebben laten verkennen, blijkt het de baan waar je verliefd op bent geworden.

Wil jij dat wij jou verrassen met de baan die misschien wel jouw droombaan blijkt te zijn? Laten we dan een persoonlijk gesprek inplannen. Je kunt mij bereiken via 020-6888499 / ellen@zijmaakthetverschil.nl

Ellen Schelvis-Blom
Recruitment Consultant