ZIJ werving & selectie

Ben je als organisatie op zoek naar de ideale kandidaat voor een bepaalde functie, dan kun je ervoor kiezen dit van A tot Z zelf te regelen. Je kunt er ook voor kiezen een bureau in te zetten. Waarom zou je dit doen? En kies je dan voor een detacheringsbureau, een uitzendbureau of een bureau voor werving en selectie, zoals ZIJ? In deze blog leggen we het allemaal uit.

Wat doet een bureau?

In het kort zorgt een bureau ervoor dat vraag en aanbod worden samengebracht. Eigenlijk is het de ondersteunende schakel tussen werkzoekende en organisatie. Voor de perfecte match is het natuurlijk belangrijk dat het bureau zowel de organisatie als de werkzoekende goed leert kennen. Wij zijn van mening dat een persoonlijke kennismaking en een uitgebreid gesprek hiervoor een vereiste zijn. Uit ervaring weten we namelijk dat de ideale kandidaat geen perfect aansluitend cv hoeft te hebben. Het draait voornamelijk om de klik en die vinden we alleen als we beide partijen goed leren kennen.

Een bureau inzetten levert tijdswinst op

Van het in kaart brengen wat de organisatie zoekt tot het schrijven van de vacature en van de zoektocht naar de ideale kandidaat tot het voeren van intakegesprekken, maar ook het onder de aandacht brengen van geschikte kandidaten, het inplannen van gesprekken, onderhandelingen over het salaris en het proosten op een nieuwe medewerker. Een bureau kan je een groot deel van het proces uit handen nemen en dat bespaart je veel tijd.

Een groot bureau of een klein, gespecialiseerd bureau?

Grote bureaus hebben vaak ook een groot en divers aanbod en werken met opdrachtgevers door heel Nederland voor verschillende branches. Kleinere bureaus richten zich meestal op een bepaalde niche. De focus ligt vaak op een klein, afgebakend, gebied zoals functie, branche of geografisch gebied. ZIJ is zo’n niche bureau. Wij richten ons voornamelijk op secretarieel, ondersteunend en administratief personeel. Wij weten precies wat deze functies leuk en uniek maakt en kunnen organisaties dus heel gericht adviseren.

Als organisatie moet je uitzoeken wat voor soort bureau bij jouw bedrijf past. De een hecht waarde aan de persoonlijke aanpak van een klein bureau, terwijl de ander juist de voorkeur geeft aan een groot en divers aanbod.

Verschillende soorten bureaus

De mogelijkheden die er zijn om een nieuwe medewerker aan te nemen hangen af van het soort bureau. Zo is er verschil tussen een detacheringsbureau, een uitzendbureau of een werving en selectiebureau. Ga vooraf na wat voor soort contract(en) het bureau kan aanbieden. Tijdens het eerste contact kan het bureau je alles vertellen over de vorm en inhoud van de verschillende mogelijkheden.

Een goede samenwerking

Een bureau kan een goede inschatting maken of een kandidaat bij de organisatie en de betreffende functie past. Een goede, open communicatie is een van de belangrijkste voorwaarden voor een goede samenwerking.

Wanneer de nieuwe medewerker eenmaal is begonnen, onderhoudt het bureau contact met zowel de organisatie als de medewerker. Zijn zei beiden tevreden en verloopt alles naar wens? Het kan weleens lastig zijn om bepaalde zaken aan te kaarten tijdens een proef- of uitzendperiode. Een bureau kan hierbij helpen.

Benieuwd wat ZIJ voor jou kan betekenen? Of wil je gewoon eens wat advies ontvangen? Neem snel een kijkje op onze website en neem contact met ons op! www.zijmaakthetverschil.nl / 020 6888 499