ZIJ werving & selectie

Waarom zou je als organisatie een bureau inzetten in de zoektocht naar de ideale kandidaat en welke contractuele constructie past bij de organisatie? In deze blog gaan we deze vragen behandelen.

Een bureau zorgt er kortgezegd voor dat vraag en aanbod samen worden gebracht. Je kunt het zien als ondersteunende schakel tussen een werkzoekende en een organisatie. Om de perfecte match te kunnen realiseren is het belangrijk dat een bureau de organisatie én de werkzoekende goed leert kennen. Een persoonlijke kennismaking en een uitgebreid gesprek is hiervoor, volgens ons, een vereiste. Alleen dan kunnen jullie echt samengebracht worden. Wij geloven namelijk dat de ideale kandidaat niet per se een perfect aansluitend cv hoeft te hebben. Dé klik is waar het voornamelijk om draait.

Werken met een gespecialiseerd bureau

Kleinere bureaus richten zich meestal op een bepaalde niche. Dit houdt in dat de focus ligt op een klein, afgebakend gebied, zoals functie, branche en/of geografisch gebied. ZIJ valt ook onder deze categorie. Wij richten ons voornamelijk op secretarieel, ondersteunend en administratief personeel. Dit zorgt ervoor dat wij precies weten wat al deze functies leuk en uniek maakt, maar ook dat wij een organisatie heel gericht kunnen adviseren.

Kleine niche bureaus werken daarnaast vaak samen met organisaties binnen een bepaald geografisch gebied, denk aan Amsterdam. De grotere bureaus hebben juist opdrachtgevers door heel Nederland.

Het is aan een organisatie de taak om uit te zoeken wat voor soort bureau bij het bedrijf past. De één hecht waarde aan een persoonlijke aanpak van een klein bureau, de ander geeft juist de voorkeur aan een groot en divers aanbod.

Een bureau is verantwoordelijk voor het gehele proces

Van het in kaart brengen wat een organisatie zoekt, het schrijven van de vacature, de zoektocht naar de ideale kandidaat, het voeren van intake gesprekken, het onder de aandacht brengen van geschikte kandidaten, het inplannen van de gesprekken, de onderhandelingen over (bijvoorbeeld) het salaris tot aan het proosten op een nieuwe medeweker. Een bureau neemt een heel groot deel van het proces uit handen. Dit bespaart een organisatie veel tijd.

Een bureau kan een goede inschatting maken of een kandidaat bij de organisatie en in de functie past. Een goede, open communicatie is een van de belangrijkste voorwaarden voor een goede samenwerking.

De manier van samenwerken

Binnen de organisatie wordt waarschijnlijk vaak de vraag gesteld; hoe werk dat dan precies met zo’n bureau? Wat zijn de mogelijkheden om een medewerker aan te nemen? De mogelijkheden die er zijn hangen ook af van het soort bureau. Bijvoorbeeld een detacheringsbureau, uitzendbureau, of werving en selectiebureau, onder deze laatste noemer valt ZIJ. Het is slim om van tevoren te vragen wat voor soort contract(en) het bureau kan aanbieden. Een bureau kan een organisatie tijdens het 1e contact alles vertellen over de vorm en inhoud van de verschillende mogelijkheden.

En daarna?

Ook in de tijd vlak nadat de nieuwe medewerker is begonnen onderhoudt een bureau contact met zowel de organisatie als de nieuwe medewerker. Zijn beiden tevreden en verloopt alles naar wens? Soms kan het lastig zijn om tijdens een proef- of uitzendperiode bepaalde zaken aan te kaarten. Een bureau kan je hierbij helpen.

Wil jij weten wat ZIJ voor jou kan betekenen? Of zou je gewoon eens wat advies willen ontvangen? Neem snel een kijkje op onze website en neem contact op! www.zijmaakthetverschil.nl / 020 6888 499