ZIJ werving & selectie

Bij ZIJ zijn Catalijn en Eva verantwoordelijk voor de consultancy, accountancy en belastingadvies branche. Samen zijn zij een hecht team dat precies weet wat er speelt in deze branche waar de lat heel hoog ligt. Ze  houden de ontwikkelingen dan ook continue in de gaten zodat ze te allen tijde up-to-date zijn om zowel onze klanten als kandidaten van het juiste advies te kunnen voorzien en de perfecte match te kunnen maken.

Onlangs is Eva geïnterviewd over wat het nou zo leuk maakt om juist in deze branche te adviseren. Een leuk, open interview waar Eva haar ervaringen in deze markt goed verwoord en duidelijk aangeeft wat deze branche nou juist zo leuk maakt.

Lees het complete interview met Eva hieronder:

  • Eva, waarom vind jij het leuk om als Recruitment Consultant te adviseren binnen de consultancy, accountancy en belastingadvies?

Teamwork staat binnen dit soort kantoren vaak voorop waarbij ingewikkelde vraagstukken er voor zorgen dat ze moeten samenwerken met collega’s van andere expertises. Dit maakt het werken voor onze Assistants extra uitdagend en afwisselend. De kantoren binnen deze vakgebieden lopen vaak voorop met betrekking tot inclusiviteit en  maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit zijn thema’s die onze Assistants enorm aanspreken bij een werkgever.

  • Wat is het leukste aan je werk?

Ja, ik word toch wel heel blij van de samenwerking met onze opdrachtgevers en dan met name mijn contact binnen HR. Doordat we met veel kantoren al zo lang samenwerken is het soms net alsof we collega’s zijn. Vaak heb je beiden aan een half woord genoeg om te begrijpen wie ze zoeken of waarom wij juist die persoon aan ze voorstellen.

  • Waar loop je weleens tegen aan?

Vooroordelen over deze markt. Die ik overigens wel begrijp. Onze opdrachtgevers kennen allemaal een partnerstructuur en dat betekent hiërarchie. Maar de mate van deze hiërarchie of hoe ze daar mee omgaan verschilt zo ontzettend per kantoor. Doordat ik de kantoren steeds beter leer kennen weet ik gelukkig precies wie ik voor welk kantoor wel of juist niet moet benaderen. Ook ik had aanvankelijk een vooroordeel maar dat raakte ik zo snel kwijt nadat ik bij ZIJ was begonnen.

  • Wat maakt de consultancy, accountancy en belastingadvies markt anders dan andere markten waar Assistants werkzaam zijn?

Het is zowel internationaal als nationaal en de kwaliteit van de Assistants ligt hier heel hoog. Je komt als Assistant niet zomaar binnen (ze zijn heeeel kritisch) maar als dat is gelukt dan heb je een werkgever voor het leven. Ze doen er echt alles aan om je verder te ontwikkelen en je te betrekken bij de organisatie. Het is hard werken maar je krijgt er echt ontzettend veel voor terug. Een paar maanden nadat ik een Assistant aan een baan heb geholpen krijg ik altijd te horen hoe blij ze zijn en hoe hun functie nog mooier is dan verwacht. Ik kan het van te voren wel zeggen, maar ze moeten het zelf ervaren.

  • Hoe ervaar je de samenwerking met jullie Assistants?

Iedereen die een baan zoekt binnen de zakelijke dienstverlening is bij ons welkom. Merken we dat de lat hoog mag liggen dan vlieg ik er op af. Ik ben de jongste bij ZIJ en vaak (veel) jonger dan de Assistants die ik aan een baan help. Dat zorgt voor heel leuke gesprekken. Zij vertrouwen mij gelukkig op mijn vakkennis en dat ik de functies en onze opdrachtgevers goed ken. Van hen leer ik weer iedere dag over het vak als Assistant. Het is soms huilen en lachen door elkaar. Je viert mee als hij of zij de baan heeft gekregen maar daarentegen voel je oprecht mee als je iemand moet teleurstellen. Daarnaast zijn er verjaardagen, geboortes en begrafenissen. Je werkt zo intensief samen. Zelfs mijn vriend vraagt wel eens hoe het met hem of haar gaat!

  • Wat is volgens jou het verschil tussen een Assistant in de consultancy, accountancy en belastingadvies markt en de zakelijke dienstverlening in het algemeen?

Mijn gevoel zegt de diversiteit in Assistants die wij hier aan een baan kunnen helpen. Wist je dat 1/3 van onze Assistants in deze markt man is. Velen denken dat wij alleen vrouwen aan een baan helpen maar dat is niet zo. ZIJ, dat zijn wij, de vrouwelijke Consultants op kantoor maar onze Assistants zijn heel divers en juist binnen de consultancy, accountancy en belastingadvies markt is diversiteit heel welkom. Diversiteit in de breedste zin van het woord. Hierdoor kunnen Catalijn en ik voor heel veel Assistants iets betekenen. Voor ons hoeven ze niet precies in een hokje te passen.

Ben jij nou op zoek naar een nieuwe collega of uitdaging in deze branche? Neem dan contact op met Eva of Catalijn van ZIJ, zij helpen je graag verder.