ZIJ werving & selectie

Ellen vertelt:

De functie van secretaresse is binnen verschillende bedrijven toch ook heel anders. Neem nu de functie van juridisch secretaresse, een mooie uitdagende functie waar je absoluut meer doet dan alleen regelen en organiseren. Deze functie zie je meestal terug bij advocatenkantoren. Deze zijn er van een klein boetiek kantoor tot grote internationale kantoren met vestigingen wereldwijd. Dus ondanks het specialisme juridisch secretaresse is er ook nog veel verschil bij de verschillende advocatenkantoren en de rechtsgebieden waar zij zich in gespecialiseerd hebben.

Bij advocatenkantoren is er vaak een partnerstructuur, simpel gezegd betekent dat, dat een organisatie meerdere eigenaren heeft. Elke partner is dus deels eigenaar van het kantoor. Als secretaresse werk je vaak voor een partner en zijn/haar team. Dat voelt bijna als een klein bedrijf binnen het kantoor. In dit kleine ‘bedrijf’ heb je als juridisch secretaresse een spilfunctie. Je hebt een belangrijke rol omdat je ervoor zorgt dat je op de hoogte bent van hetgeen wat speelt. Vaak zijn het verschillende zaken tegelijkertijd waar je het overzicht in houdt. Je zorgt dat afspraken gepland worden, stukken op tijd de deur uit gaan en juridische stukken heel nauwkeurig zijn, maar je houdt ook deadlines in de gaten en bent een aanspreekpunt (intern en extern). Als secretaresse weet je alles in goede banen te leiden en heb je zowel op organisatorisch als administratief vlak een belangrijke rol.

Als ik kijk naar de vacatures bij ZIJ komt het eigenlijk nooit voor dat we geen vacature voor juridisch secretaresse hebben. Deze heten ook wel Management of Personal Assistant, het is soms maar net welke titel het advocatenkantoor er aan geeft. De juridisch secretaresse is dus veel gevraagd. Het werk op een advocatenkantoor gaat altijd door. Er is altijd wel een bedrijf of persoon die juridische dienstverlening nodig heeft. Het is een enorm dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Er ligt steeds weer een nieuwe uitdaging te wachten.

Ik zou bijna durven zeggen (maar ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken); als je je als juridisch secretaresse specialiseert, is er altijd werk! Je bent gewild! Dus heb je een secretaresse diploma op zak, maar zoek je nog wat meer verdieping of wil je jouw kans vergroten op de arbeidsmarkt? Kijk eens naar de functie van juridisch secretaresse. Of heb je al werkervaring als secretaresse maar wil je een meer specialistische functie, ook dan zeg ik; kijk eens naar de functie van juridisch secretaresse.

Bij ZIJ zijn de advocatenkantoren mijn opdrachtgevers, van klein tot groot en in verschillende rechtsgebieden. Ik (Ellen) heb hier inmiddels ruim 9 jaar ervaring in opgedaan en vertel je dan ook graag meer over jouw kansen op deze markt. Wie weet vind ik voor jou wel die baan waar je de toekomst mee in kunt gaan. Bel me gerust op 020-6888499 of mail naar ellen@zijmaakthetverschil.nl.

Ellen