ZIJ werving & selectie

Heb jij een secretaressediploma op zak maar zoek je meer verdieping? Of wil je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Een specialisatie tot juridisch secretaresse zou dan weleens een slimme zet kunnen zijn. Als juridisch secretaresse werk je meestal bij een advocatenkantoor. Dat kan een klein boetiekkantoor zijn of een groot internationaal kantoor met vestigingen wereldwijd. Ik ben Ellen en bij ZIJ zijn de advocatenkantoren mijn opdrachtgevers, van klein tot groot en in verschillende rechtsgebieden. Ik heb hier inmiddels ruim 9 jaar ervaring in opgedaan en vertel je graag meer over jouw kansen op deze markt.

Wat doet een juridisch secretaresse?

Bij advocatenkantoren is er vaak een partnerstructuur, wat simpelweg betekent dat een organisatie meerdere eigenaren heeft. Elke partner is dus deels eigenaar van het kantoor. Als secretaresse werk je vaak voor een partner en zijn of haar team. Dat voelt bijna als een klein ‘bedrijf’ binnen het kantoor. Binnen dit ‘bedrijf’ heb je als juridisch secretaresse een spilfunctie. Je hebt een belangrijke rol omdat je ervoor zorgt dat je op de hoogte bent van dat wat er speelt. Vaak moet je overzicht houden over verschillende zaken tegelijkertijd. Je zorgt dat afspraken gepland worden, juridische stukken heel nauwkeurig zijn en op tijd de deur uit gaan, maar je houdt ook deadlines in de gaten en bent zowel in- als extern een aanspreekpunt. Als juridisch secretaresse weet je alles in goede banen te leiden en speel je zowel op organisatorisch als administratief vlak een belangrijke rol.

Een gewilde functie

Het werk op een advocatenkantoor gaat altijd door. Er is altijd wel een bedrijf of persoon die juridische dienstverlening nodig heeft. Het is een enorm dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Steeds weer ligt er een nieuwe uitdaging te wachten. Er is dan ook veel vraag naar juridisch secretaresses. Ik zou bijna durven zeggen (maar kan natuurlijk niet in de toekomst kijken): als je je als juridisch secretaresse specialiseert, is er altijd werk! Je bent gewild! Als ik kijk naar de vacatures bij ZIJ komt het eigenlijk nooit voor dat we geen vacature voor juridisch secretaresse hebben. Soms worden ze trouwens Management Assistant of Personal Assistant genoemd, het is soms maar net welke titel het advocatenkantoor eraan geeft.

Ben je enthousiast geworden en denk je dat het vak van juridisch secretaresse wat voor jou zou kunnen zijn? Wie weet vind ik voor jou wel die baan waar je de toekomst mee in kunt gaan. Bel me gerust op 020-6888499 of mail naar ellen@zijmaakthetverschil.nl.

Ellen