ZIJ werving & selectie

Een veelgemaakte opmerking in een intakegesprek op de vraag: ‘’in welke branche wil jij graag werkzaam zijn’’ is: “het mij maakt niet zoveel uit, het gaat mij om de klik met de mensen.”

Het is natuurlijk fijn dat je als kandidaat een brede interesse hebt en veel branches leuk vindt, maar in de verschillende branches werken vaak wel verschillende types personen. Deze types vormen samen de sfeer en cultuur op kantoor. Zo is de cultuur binnen een advocatenkantoor heel anders dan in een non-profit organisatie.

Om er achter te komen wat er bij jou past zou het natuurlijk het makkelijkst zijn als je al ervaring hebt opgedaan bij diverse soorten bedrijven in verschillende branches. Maar dit is natuurlijk bij lang niet iedereen het geval. Soms kom je bij toeval in een branche terecht en blijf je hier uiteindelijk jaren in werken. Als je dan een keer besluit iets anders te willen is het soms best lastig om te bedenken wat er bij jou past.

Om te beslissen wat er bij jou past moet je ten eerste jezelf goed kennen. Hoe ben jij als persoon? In wat voor omgeving kom jij het beste tot je recht? Met wat voor types personen werk jij het liefste? En natuurlijk is het ook handig om te weten wat er ieder geval niet goed bij je past. Een fijne werksfeer willen we allemaal, maar wat maakt daarin nou het verschil voor jou? Als je deze punten op een rijtje hebt dan vallen er wellicht al wat branches af. Als je er bijvoorbeeld achter bent gekomen dat je een commerciële, snelle omgeving heel leuk vindt dan pas je waarschijnlijk minder goed in een non-profit organisatie. Natuurlijk is het gevoel ook heel persoonsgebonden, wist je dat veel organisaties er voor openstaan om een kandidaat een dagje mee te laten lopen? Een leuke manier om nog wat meer gevoel bij een organisatie te krijgen.

Wat spreekt je nog meer aan? Een internationale organisatie, een multiculturele omgeving, een groot bedrijf of juist heel klein, dit zijn allemaal punten die jouw zoektocht wat meer richting kunnen geven. Want als jij goed weet in welke omgeving jij goed tot je recht komt dan kom je ook sterker over in een sollicitatiegesprek.

Om de perfecte nieuwe uitdaging te vinden die op alle vlakken passend is, is soms een hele uitdaging. De consultants van ZIJ kunnen jou helpen in deze zoektocht. Samen komen we erachter wat er bij jou past, of juist niet. ZIJ kent haar klanten goed en weet wat voor type persoon er passend kan zijn. Daarom komen wij er in een intakegesprek ook graag achter wie jij bent en wat je leuk vindt, zodat we samen kunnen kijken wat nu echt bij jóu past!

Wil je meer weten over dit onderwerp of ben je benieuwd hoe ZIJ je kan helpen aan die droombaan? Neem dan eens contact op via 020 6888499 of info@zijmaakthetverschil.nl. Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie: www.zijmaakthetverschil.nl