ZIJ werving & selectie
ZIJ Foundation
ZIJ FOUNDATION

Met de ZIJ FOUNDATION willen wij kinderen meer in hun kracht zetten zodat elk kind wordt gesterkt in zijn eigen kansen. Zo willen wij er aan bijdragen dat er voor iedereen gelijke kansen zijn.

Een mooi streven? Een druppel op een gloeiende plaat? Wij geloven erin, om veranderingen voor elkaar te krijgen je bij jezelf moet beginnen. Ook kleine beetjes helpen. Elk kind dat zich verder kan ontwikkelen door onze ZIJ FOUNDATION is er 1!

ZIJ maakt het verschil

ZIJ houdt zich vanaf het begin af aan al bezig met het steunen van diverse goede doelen. Voor elke werkzoekende die wij aan een baan hebben geholpen en voor elke opdrachtgever die wij aan een nieuwe collega hebben geholpen maakt ZIJ een donatie over aan het goede doel. Tevens doneert ZIJ iedere keer als er een medewerker bij ZIJ jarig is een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job.

Deze acties en de vele nieuwe ideeën worden voortaan onder de noemer ZIJ FOUNDATION uitgevoerd.

Missie ZIJ Foundation

ZIJ Foundation biedt extra steun en realiseert mogelijkheden op het gebied van educatie voor (kansarme) kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Dit zullen wij doen door het inzamelen en verschaffen van (financiële) middelen. Denk hierbij onder andere aan leesboeken en schoolmateriaal, maar ook helpen wij graag met het creëren van de ideale leeromstandigheden. De kans op ontwikkeling wordt hierdoor zo groot mogelijk gemaakt. Want elk kind verdient gelijke kansen.

2023: Coming soon ...

Met de ZIJ FOUNDATION aan de slag met een mooi product om kinderen meer in hun kracht te zetten zodat elk kind wordt gesterkt in zijn eigen kansen.

In samenwerking met Juliette de Wette – Back for Good, die het ontwerp en design op zich neemt, werken wij op dit moment aan een empowerment spel voor basisschool leerlingen.

Iedereen gelijke kansen❤️

2022: Actie Pepernoot van het Nationaal Fonds Kinderhulp

In november en december 2022 doneert ZIJ haar energievergoeding van het kabinet aan Actie Pepernoot van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Een magische pakjesavond

Met Actie Pepernoot zorgt Nationaal Fonds Kinderhulp dat zoveel mogelijk kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond! Want hoe leg je aan kinderen uit dat Sinterklaas hun huisje voorbij rijdt? En dat terwijl vriendjes en klasgenootjes wél een cadeautje krijgen, en daar natuurlijk trots over vertellen… Zij vinden dat ieder kind op 5 december een cadeautje van de Sint verdient!

Daarom is Actie Pepernoot ontstaan. Met behulp van de vele donateurs, sponsoren en de Nationale Postcode Loterij kunnen zij al sinds 2000 jaarlijks duizenden kinderen tóch een cadeautje van de Sint bezorgen. En bovenal geven ze hen samen een onvergetelijke avond, een grote glimlach, uren speelplezier en grootse verhalen voor op school.

Actie Pepernoot van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

2022: Magische Maakfabriek voor 250 kinderen in het Emma Kinderziekenhuis

Vrijdag 24 juni 2022 mochten we met de ZIJ Foundation samen met initiatiefneemster Julliette de Wette van Back For Good een bezoek brengen aan het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. 250 kinderen kregen namens ZIJ Foundation een ‘Magische Maakfabriek’ verrassing pakket.

Een warmere ontvangst hadden we niet kunnen krijgen. Het pedagogisch team gaf aan dat het naadloos aansluit bij het werk dat zij verrichten. Kinderen zoveel mogelijk ontlasten, afleiden en meenemen in een wereld vol fantasie. Dat is helaas vaak noodzaak om trauma te voorkomen. Wat een eer om hieraan bij te mogen dragen.

2019 - 2021: ZIJ steunt Het Nationaal Fonds Kinderhulp!

ZIJ heeft een nieuw doel gevonden om te steunen.  Het Nationaal Fonds Kinderhulp.  Kinderhulp helpt kinderen én jongeren tot 21 jaar die in ons land in armoede opgroeien. Wij vinden dat zij er ook bij moeten horen, maar helaas is dit voor een heleboel kinderen niet zo vanzelfsprekend.

Ruim 300.000 kinderen in Nederland die niet kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes en volwassen zorgen hebben. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets, opleiding, leesboek of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen!

 

2019 - heden: ZIJ steunt Stichting Jarige Job!

Ieder kind verdient een verjaardag!

Iedere keer als er een medewerker bij ZIJ jarig is, doneren we een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job. We hopen dat veel bedrijven ons in dit initiatief zullen volgen. Jij jarig, zij jarig!

In Nederland zijn 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school!

2016 - 2019: ZIJ steunt Kinderen van de voedselbank!!

Voor elke werkzoekende die wij aan een baan hebben geholpen en voor elke opdrachtgever die wij aan een nieuwe collega hebben geholpen, zetten wij een bedrag apart om elk jaar een mooie donatie te kunnen doen. We hebben gekozen voor de kinderen van de voedselbank, zodat zij niet met een lege maag naar school hoeven te gaan.

2013 - heden: ZIJ steunt Pink Ribbon!

In oktober steunen wij elk jaar Pink Ribbon in hun strijd tegen borstkanker.  www.pinkribbon.nl.

2015: ZIJ steunt Amsterdam City Swim!

2015: De meiden van ZIJ koppelen sportieve prestaties graag aan goede doelen. In 2015 deden wij mee aan de Amsterdam City Swim om geld in te zamelen voor de ongeneeslijke ziekte ALS.

2014: ZIJ steunt de Voedselbank en ouderen!

2014: Dit jaar zijn we een dagje uit geweest met eenzame (demente) ouderen. Daarnaast hebben we dit jaar kinderen op het voorgezet onderwijs, van ouders die bij de Voedselbank aangesloten zijn, voorzien van nieuwe schoolspullen. Dit was erg waardevol en leuk om te doen.

2011 - 2014: ZIJ steunt Mama Cash!

2011 – 2014: ZIJ steunt Mama Cash. Mama Cash is ervan overtuigd dat iedereen een beter leven krijgt als vrouwenrechten en de positie van vrouwen en meiden verbeteren. Daarom geeft zij financiële steun aan vrouwengroepen die weten welke veranderingen nodig zijn en welke activiteiten effectief zijn in hun land en binnen hun cultuur. Dit helpt de betrokken vrouwen, hun gezinnen én hun gemeenschappen. Generaties lang!

2009 - 2011: ZIJ steunt Plan Nederland - Because I am a girl!

2009 – 2011: Via Plan steunt ZIJ het project, Because I am a girl. Plan strijdt voor gelijke onderwijskansen voor meisjes. Want meisjes die naar school gaan verdienen later meer. Daarom zet Plan zich in om meer meisjes naar school te krijgen in Ghana, Senegal en Nepal. Plan stelt studiebeurzen beschikbaar in Ghana en zorgt voor vakopleidingen aan meisjes in Vietnam.

2007 - 2008: ZIJ steunt Oxfam Novib!

2007 – 2008: In deze jaren hebben we Oxfam Novib gesteund. Via deze organisatie hebben we kinderen in Bangladesh schoolboeken en schoolmaaltijden bezorgd. Op deze manier hebben ook deze kinderen een toekomst met een kans op een goede baan.